Heti tipp – Lakatos Milán

Ajándékkosár, vagy valutakosár?

Az aranyvasárnap hetét írjuk, jön az utolsó ajándékvásárlási hullám, jobbnál jobb kínálatok a boltokban, a kérdés már csak az, hogy mivel érdemes most fizetni? Forintért vásároljunk, vagy a valutánkat váltsuk át és azt költsük, esetleg ajándékozzunk valutát karácsonyra? Lehet, utóbbi nem túl kreatív (de sokszor annál inkább praktikus), a valuták mindenesetre jó áron vannak az elmúlt napokhoz, hetekhez képest. Sok bizonytalanság van a hátunk mögött, mint az USA választások, majd az EU-s költségvetési vita, előttünk meg felcsillantak a remények a vakcínák elérhetőségével kapcsolatban. Az események összességében javították a hangulatot a piacokon, a forint erősödött, a tőzsdék szárnyaltak, a valuták pedig akciós árakon keresik a vásárlókat. Jó áron van a dollár és az angol font is, de az euróért is vagy 5-6 forinttal kevesebbet kell fizetni mint a múlt héten. Ha valaki a szép bankjegyeket szereti, most a svájci frankért is kevesebbet kérnek mint néhány napja. Egy ropogós bankjegy nem csak szép, de praktikus is, ugyanis ha nem jött be az ajándék, azt jó időzítéssel, akár még kedvezőbb áron vissza lehet váltani, de az sem baj, ha félretesszük.

*A jelen bejegyzésben található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!