Heti tipp – Halgas Ferenc

A hosszú hétvége utáni hetet is minimális gyengüléssel kezdte a forintunk, továbbra is 365-370-es sáv felső széle felé araszol.
A dollár folyamatos erősödése az euróval szemben nem kedvez a feltörekvő piaci valutáknak köztük a hazai fizetőeszköznek sem, így a tavaly látott történelmi 370-es szint is belátható távolságon belül van.
Ismételten nagy a nyomás a török lírán mely 7,5 százalékot tudott gyengülni az elmúlt egy hónapban a dollárral szemben legfőképp az inflációs félelmek miatt, így a török jegybank újabb kamatemelésre kényszerülhet.
A befektetők elsősorban a szerdai Fed kamatdöntésére fókuszálnak, mely az euró-dollár jegyzésén keresztül a forintra is hatással lehet.
Az előző tippekben már felhívtuk a figyelmet az angol fontra ami több mint 5 éves csúcson van, a 430-as szint jó kiszálló lehet már azoknak is, akik esetleg még a Brexit bejelentése előtt vásároltak be a brit valutából.

 

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.