Heti tipp – Lakatos Milán

A coviddal kapcsolatban még számos tisztázatlan kérdés van, viszont amiben a legnagyobb az egyetértés az a vakcina hatásossága a járvánnyal szemben. Számos ország példáján már jól látható, hogy a magas átoltottság a korlátozások feloldását eredményezte. Törökország 50 millió adag Szputnyik V vásárlásáról kötött megállapodást, miután a török gyógyszerfelügyeleti hatóság engedélyezte a vakcina koronavírus elleni vészhelyzeti alkalmazását. A május 17-ig tartó korlátozások nem vonatkoznak a turistaként érkező külföldiekre, számukra nyitva tartanak a hotelek, boltok és múzeumok is. Magyarország és Törökország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat, így mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között. És hogyan kapcsolódik mindez a valutákhoz? A török líra továbbra is akciós áron kapható, az erős forint és gyengébb líra kedvező árfolyamot eredményezett azok számára, akik a török riviérára tervezik idei nyaralásukat és most kívánják beszerezni a kinti költőpénzt.

A Törökországba való utazási feltételekről bővebben itt tájékozódhat: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?torokorszag

 

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.