Heti tipp – Durucz Tamás

Véget ért a nyár ugyan, de a szeptember eddig igen kellemes időjárást hozott magával, melynek leginkább az utószezonban nyaralni illetve a szomszédos országokba kirándulni indulók örülhetnek a leginkább.
A kellemesen meleg időjárás mellé a forint ugyan lassuló, de tartós erősödése is támogatja az útnak indulókat, mivel a hazai fizetőeszközünk közel 1 éves csúcspontját érte le az Euróval szemben és a dollárral szemben is jelentősen erősödni tudott, amely mind az Európán belüli, mind az egzotikusabb országokba indulók számára igazán jó hír, mivel augusztus végéhez nagyságrendekkel olcsóbban juthatnak a szükséges költő pénzükhöz.
Az egyre nagyobb számban egyénileg vagy csoportosan a környező utazókra gondolva továbbra is valamennyi irodánkban elérhetőek a legnépszerűbb régiós valuták, mint a horvát kuna, a román lei, a cseh korona vagy akár a lengyel zloty is. Ezen valutákból főleg a rövidebb kirándulásra indulóknak célszerű minél kisebb címleteket vásárolniuk, melyeket érdemes időben megvásárolni, mert így bárhol könnyedén tudnak fizetni ha például belépőjegyet vagy ajándékot vásárolnak vagy akár egy kellemes ebédet vagy vacsorát fogyasztanak el. A költőpénz mellett továbbra is fontos, hogy indulást megelőzően tájékozódjunk a kiválasztott célországra vonatkozó beutazási szabályokról, mivel egyre több országban előzetes regisztrációhoz kötik a beutazást a járványügyi előírásokban rögzített feltételek mellett.

 

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.