Heti tipp – Gere István

A Kéktúra utolsó két, Zempléni szakaszát jártuk be az elmúlt néhány napban. Hegyről le, hegyre fel volt a program az idei ősz talán legszebb, legnaposabb pár napjában. A Nagy Milic tetejéről jóval
Kassán túlra, egészen a Magas Tátráig nyúlt a látóhatár ebben a tiszta időben.
Az euró/forint esetében nem ilyen tiszta a kép bár nem kétséges a Zemplén hegyeihez hasonlóan hullámos utat járt be az árfolyam múlt hét óta. A múlt heti 15 bázispontos irányadó kamatemelés után 362-ről 360,00-ig erősödött majd fordult gyorsan északnak, a nap végére 362,50-ig majd a rákövetkező napokban egészen 366,50-ig. A 364,00-es szintet jelöltem meg felfelé kritikusnak a múlt héten és ez elég könnyen megadta magát. Most lefelé, mint támasz lett fontos. Különösen mivel 366,50-nél a „kifáradás” jelei mutatkoznak a grafikonokon.
A szeptember 21-i, a vártnál kisebb kamatemelést követő forintgyengülés visszakorrigált a kamatdöntés előtti szintre és ezt várom most is, tehát 362 környékét. Már amennyiben a korrekció folytatódik. Ellenkező esetben marad a hullámzás fel-le.
És remélhetőleg marad a szép őszi idő is. Irány hát a Tátra szlovák és lengyel oldala, amíg a hó miatt le nem zárják a turistautakat.
Vagy a túrázást kevésbé kedvelőknek irány a most igazán kellemesen meleg Thaiföld, Dubai, Törökország vagy akár Malajzia. A valutarendelés nem akadály.
Mert utazni jó! És az utazás az Exclusive Change irodáiban kezdődik.

 

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.