Heti tipp – Taraczky Andrej

Egyre több ország oldja fel korlátozásait, a háromszor oltottak előtt megnyílik a világ, ideje hát körbenézni mi a helyzet a valutapiacon.
A forint relatíve erős, így most jobb áron juthatunk az euróhoz és a dollárért is kevesebbet kell fizetni mint tavaly év végén. Előbbi jó hír a síelni indulóknak, utóbbi pedig jó hír azoknak, akik egzotikusabb tájak felé orientálódnak. Hogy lesz-e ennél is olcsóbb az attól függ, hogy a tőzsdékre visszatérő jobb hangulat kitart-e a következő napokban, az inflációtól való félelem mennyire kerül háttérbe és a kedvező vállalati adatok mennyire képesek rózsaszín fátylat húzni az elbizonytalanodott befektetők szeme elé.
Mindenesetre, tervezzünk előre, a valutaváltást soha ne hagyjuk az utolsó napokra, akár több részletben is beszerezhetjük előre az utazáshoz szükséges valutánkat, az árok pedig most kedvezôbbek mint pár hete.

 

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.