Heti tipp – Lakatos Milán

“Mondják: fegyverek közt hallgatnak a múzsák.
De most csomagolni is ily némán csomagolnak.
Szaggatott mozgással, nevetségesen.
Mintha Chaplint látnánk sokszorosítva
csetleni-botlani első filmjein.
De a nevetés most elmarad.”
Cseke Gábor – A múzsák hallgatása- részlet

Az elmúlt egy hétben is a háborúval kapcsolatos hírek határozták meg a befektetői hangulatot. Az eheti Ankarai béketárgyalásokon mutatkozik némi kompromisszumkészség mindkét fél felől. Hogy ez mire lesz elég vagy hatásos, ki meddig hajlandó engedni, attól tartok az elsősorban a hadiszerencse kényszerítő erejű alakulásától függ.
Az EUR/HUF a 370,00-375,00 árfolyamsávban mozgott. És bár teszteltük a 370,00 támaszt a legutóbbi tippünk óta, eddig jól tart. A háború kitörése óta immár kétszer próbálkozott a forint ennek áttörésével és nem zárható ki egy újabb teszt amennyiben bármilyen előrelépés történik egy tűzszünet irányába. „Omne trium perfectum”. Ebben az esetben, ha tehetik és egyébként is gondolkodnak valutavásárláson ez egy jó lehetőség.
Szívesen ajánlanám még a horvát kunát, a nyaralások közeledtével érdemes apránként felkészülni. Ne egyszerre kelljen megvenni az utazás előtt egy nappal.
Mert történjék bármi is, utazni jó.

 

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.