Heti tipp – Gere István

»Egész világért, egész emberiségért halni: Azt isten teheté; ember meghal háznépéért, ember meghal hazájáért, halandó szív többet meg nem bír.« Kölcsey

Az elmúlt egy héten, a legutóbbi tippünk óta nem érte új impulzus a forintpiacot. Persze azt sem mondhatjuk, hogy enyhült volna a nyomás. A továbbra is igen erős inflációs nyomás Európa szerte és az USA-ban magasan tartja a kamatemelési várakozásokat. Ez különösen az Amerikai Jegybank szerepét betöltő FED esetén hangsúlyos. Itt kétszer 50 bázispontos emelést áraz a piac, ami ha megvalósul, a dollár hozamok emelkedésén keresztül tovább erősítheti a dollárt gyakorlatilag minden más valutával szemben. A geopolitikai és makrogazdasági helyzet alakulása, vagy inkább nem jó irányba alakulása kevés optimista variációt feltételez. Ez lassan beárazódik a tőke és pénzpiacokra is. Nem meglepő módon az euró/forint nem akar a 375,00-380,00-as szint környékéről lefelé elmozdulni. Egyre erősebbnek tűnik az a sokat emlegetett 370,00-es támasz. Ez a mellékelt grafikonon szépen kirajzolódik. Egészen biztosan marad a minta és szélesen csapkodó árfolyamokra lehet számítani. Ezért továbbra is azt javasoljuk, akár naponként érdeklődjenek az aktuális árfolyamokról. Nyakunkon a 4 napos húsvéti hétvége, bizonyára sokan gondolkodnak külföldi pihenésen. Az ilyenkor népszerű szomszédos országok valutái üzleteinkben rendelkezésre állnak, illetve előrendelhetőek. Nem annyira szomszédos ország Izrael, de húsvétkor igen népszerű. Az már csak hab a tortán a shekel milyen jó áron kapható. Kérjük, hívják irodáinkat bizalommal. Mert utazni jó.

 

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.