Heti tipp – Halgas Ferenc

“Don’t compare yourself with other people; compare yourself with who you were yesterday.” /„Ne másokhoz hasonlítsd magad, hasonlítsd magad ahhoz, aki tegnap voltál”
– Jordan Peterson –
Az elmúlt két hétben a dollár árfolyama mintegy 20 forintot esett a forinttal szemben. Kitűnő tippnek bizonyult a múlt heti tipp, ami az erős dollárra hívta fel a figyelmet. Felmerül azonban a kérdés, várható-e további esés vagy mégis mi várható a dollár/forint árfolyamában ezek után. Ehhez érdemes segítségül hívni az euró/forint illetve az euró/dollár árfolyamokat. További jelentős dollár/forint esés akkor lehetséges amennyiben az euró a jelenlegi 383,00 forint elleni szintről a 370-372,00 brutálisan erős támasz felé mozdul el és ugyanakkor az euró/dollár folytatja a korrekciót felfelé a hasonlóan masszív 1,0950 szintig. Ez 340,00-es dollár szintet eredményezne. Meg is van a két szélső értékünk a következő két-három hétre, 340, mint valószínű alsó érték és a 10 napja látott 376,00 felső érték. A június 15.-i FED kamatdöntő ülés egy új árfolyampályát is kijelölhet, addig azonban ezek a szintek jó támpontok.

 

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.