Heti tipp – Halgas Ferenc

Amikor megváltozik a zene, megváltozik a tánc is.

Az árstop-intézkedések abból a feltevésből indulnak ki, miszerint energia és élelmiszer áremelkedés átmeneti lesz. A kockázat nyilván az, hogy a folyamatok, amelyek ezeket az áremelkedéseket okozzák egyáltalán nem átmenetiek. Az itthoni és külföldi előrejelzések szerint az inflációs kockázatok felfelé mutatnak. Így a rezsivédelmi intézkedések egyre többe kerülnek majd, amit megkérdőjelezi azok fenntarthatóságát.
A múlt heti határozott kamatemelés csak átmenetileg nyugtatta meg a piacokat, nagyon hamar újra 400,00 fölé emelkedtek a jegyzések.
És máris változik a zene. Változnia kell a táncnak is. A piac kegyetlen ítélőbíró. Ez egészen jól látható az euró/forint árfolyamon, ami 410ig szaladt.
Az elmúlt négy napban átlagosan napi 2 forinttal került feljebb az euró jegyzése. Négy-hat napos emelkedési széria után gyakran látni 2-3 százalékos korrekciót. Azt lehet mondani 393-395,00 környékére húzódott fel egy erős támasz. Itt valószínűleg komoly devizapiaci vételi megbízások épültek fel. Felülről 410 körül lehet eladási érdeklődés.
Sokat spórolhat, aki a nyaralásra tervezett valutáját minél előbb megvásárolja, hiszen komoly forinterősödés nincs a levegőben.

 

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.