Az Exclusive Change biztonságos és gyors Western Union készpénz átutalási szolgáltatást biztosít Ügyfelei részére irodáiban.

A Western Union a világ legnagyobb készpénz átutalási szolgáltatója. Több mint 200 országban, több mint 500 000 helyszínen érhető el a szolgáltatás. Több mint 150 éve megbízható, gyors és biztonságos módja a pénzküldésnek.

A szolgáltatás jellemzői:

 • sem a feladónak, sem a címzettnek nem szükséges bankszámlával rendelkezni
 • az elküldött összeg percek alatt a címzett rendelkezésére áll
 • készpénzes be és kifizetés többnyire az adott célország pénznemében és/vagy USD-ben, Magyarország területén magyar forintban történhet, illetve USD-ben abban az esetben, ha Önnek az Amerikai Egyesült Államokból küldtek pénzt, valamint ha Ön Magyarországról Kínába vagy Vietnámba küld pénzt
 • csak a feladó fizet díjat a pénzátutalás után
 • maximális küldési és fogadási összeg Magyarországon az EXC irodákban: 7.000 USD vagy ennek megfelelő forint összeg
 • Magyarországon a Western Union szolgáltatásait kizárólag 18. életévet betöltött magánszemélyek vehetik igénybe

Készpénzfeladáshoz csupán érvényes személyazonosító okmányaira (elfogadható okmányokról itt), valamint az átutalni kívánt pénzösszegre és az aktuális Díjszabásban meghatározott Feladási díjra van szüksége.

A pénzfelvételhez a Kedvezményezettnek az alábbiakkal kell rendelkeznie:

 • érvényes személyazonosító okmány, magyar állampolgárok esetében lakcím kártya is szükséges
 • a küldő teljes és pontos neve
 • feladási ország (ahonnan a tranzakciót elindították, USA és Mexikó esetében a feladó állam is)
 • 10 jegyű pénzátutalási ellenőrző számot (MTCN)
 • az átutalt összeg nagyságának ismerete

EX infografika5-01

Kedves Ügyfeleink!

Már elektronikusan kitölthető formában is elérhetőek a Western Union átutaláshoz szükséges pénzfeladási -és felvételi nyomtatványok. Önnek nincs más dolga, mint kitölteni a szükséges mezőket, majd mind a négy oldalt kinyomtatni és aláírni. Ezután már csak egy – az országban több mint 300 helyen megtalálható – irodánkat kell felkeresnie és átnyújtania a megfelelően kitöltött, és minden oldalon aláírt formanyomtatványt munkatársunknak. Innentől már csak néhány perc, hogy Ön hozzájusson pénzéhez, vagy szeretteinek pénzt küldjön a világ bármely részére.

A nyomtatvány kitöltésének lépései:

 1. Nyomtatvány letöltése
 2. Nyomtatvány megnyitása (Adobe Acrobat Reader, vagy Foxit Reader szükséges. A linkre kattintva ingyenesen letölthetők)
 3. A szükséges mezők kitöltése. Önnek csak az első oldalt kell kitöltenie, melynek alapján a többi oldal automatikusan kitöltődik (Kérjük, mindig ellenőrizze le, hogy helyes adatokat adott-e meg)
 4. Nyomtatás (Kérjük, mindig ellenőrizze, hogy mind a négy oldal kinyomtatásra került)
 5. Nyomtatvány aláírása (Az első három oldalon a lap alján található aláírás keretben, a negyedik oldalon pedig a lap alján)

Letölthető dokumentumok:

Tájékoztatjuk, hogy a nyomtatványok kitöltésekor megadott adatok lokálisan tárolódnak a formanyomtatvány kitöltéséhez használt eszközön. Az Exclusive Cash Kft. bármely, a weboldal használata során tudomására jutott személyes adatot az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Iötv.) irányadó előírásainak megfelelően kezel.