Exclusive Change
« Vissza a hírekhez
24
márc
2023

EXC Tipp – újra erősödésbe kapcsolt a forint

Az est csak pihenésre csábít,

A lumpolástól megriadsz:

Elnyelte a szezont egészen

Az az ördöngös pénzpiac!

Ady Endre –  „A szezon” – részlet

Újra erősödésbe kapcsolt a forint.  A múlt heti 400-as euró-forint feletti szintekről ma reggelre mintegy 383-re erősödött, vagyis 18 forinttal lett olcsóbb hétfő óta.  Dollár esetén még látványosabb a forint erősödése, hiszen 380-ról 354-re módosult az árfolyam.

A forinterősödés lendülete azonban lassul.  Ez nem is meglepő, hiszen nagyon gyorsan erősödött a forint, ráadásul egy jól definiálható erős támaszt ért el.  A piacokat fel-lemozgató bankcsődök hullámai még érezhetőek.  Bőven van még bizonytalanság ebben a kérdésben, ezért a részvénypiacok, különösen a banki részvények nyomás alatt állnak. Ráadásul túl vagyunk néhány fontos kamatdöntő központi banki ülésen, és az ezeket követő hevesebb piaci reakciók után a dollár euróval szembeni gyengülése megtorpanni látszik.  Ez pedig a tapasztalatok szerint lassítja a forint erősödését is.

Talán mégsem nyelt el egészen mindent a pénzpiac azok számára sem, akik nem követték a legutóbbi tippünket.  Az utazási szezonra készülve, esetleg befektetési célú valutavásárláson gondolkodva a jelenlegi árfolyamok sokkal kedvezőbbek, mint egy héttel ezelőtt.